Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

Epilogul unui proiect european de succes la Colegiul Național „Costache Negruzzi”

Prima paginăAnunţuriEpilogul unui proiect european de succes la Colegiul Național „Costache Negruzzi”
Prima paginăAnunţuriEpilogul unui proiect european de succes la Colegiul Național „Costache Negruzzi”

Epilogul unui proiect european de succes la Colegiul Național „Costache Negruzzi”

publicat în Anunţuri

Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași a implementat, în perioada 1 septembrie 2018 - 31 august 2021, proiectul Erasmus+ „Let’s think about our future working life”, nr. de referință 2018-1-ES01-KA229-050307_4, domeniul educație școlară, acțiunea KA2 – Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici, cu un buget aprobat în valoare de 21468 euro, beneficiind de finanțare din partea Comisiei Europene.

Activitățile proiectului au urmărit abordări comparative ale sistemelor educaționale din țările partenere (Estonia, Letonia, Spania), oportunități în alegerea viitoarei profesii, dar și o analiză atentă a  dinamicii economice particulare a zonelor în care sunt poziționate școlile, pentru o reală comunicare și colaborare cu antreprenori locali, reprezentanți ai instituțiilor universitare sau culturale, parteneri educaționali.

Dincolo de experiențele interculturale din cadrul mobilităților din Estonia (Uulu Pohikool) și Letonia (Staiceles Vidusskola), cadrele didactice și elevii participanți au fost antrenați într-o serie de workshop-uri IT, robotică, vizite tematice la tipografii, cabinete stomatologice, companii, întâlniri cu antreprenori locali sau cu viitori posibili angajatori, ședințe de consiliere profesională, dezbateri pe teme ecologice, îndrumări în redactarea CV-ului, simulări ale unor interviuri de angajare, competiții sportive. Cooperarea în cadrul echipelor mixte, internaționale, s-a finalizat cu realizarea unor materiale în formate diverse: prezentări Power–Point, Prezi, materiale video, jurnale zilnice, articole publicate în ziarul proiectului, concursuri pe platforme digitale. Pe parcursul mobilității găzduite de Colegiul Național „Costache Negruzzi” în martie 2020, toate acestea au fost posibile și cu sprijinul partenerilor educaționali locali, care s-au pliat cu promptitudine și profesionalism pe nevoile tinerilor: TVR Iași, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Facultatea de Geografie, Facultatea de Medicină Dentară, Agenția de Mediu, Agileroo, Salubris, Edmundo, CENTRIC.

Ultima mobilitate a proiectului s-a derulat în spațiul virtual, organizată de Colegio „Divina Pastora” Monovar, Spania, în condiții determinate de noul context epidemiologic. În cadrul acesteia s-a desfășurat și Conferința Internațională "CHALLENGES, LIMITATIONS AND INNOVATIVE SOLUTIONS FOR THE EUROPEAN EDUCATIONAL SYSTEM UNDER THE NEW PANDEMIC CONTEXT", prilej pentru prezentarea unui Ghid cu exemple de bună practică, publicat cu ISBN și coordonat de Colegiul Național „Costache Negruzzi”, o sinteză a experiențelor didactice europene, generate de învățarea la distanță în școlile partenere.

Creativitate, inițiativă, energie, pasiune, entuziasm au fost dominantele unui proiect Erasmus+ ajuns acum la final, dar care a creat premisa unor viitoare colaborări europene, devenite de altfel o constantă a viziunii educaționale negruzziste. 

31 08, 2021