Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

125 de orizonturi cromatice

Prima paginăAnunţuri125 de orizonturi cromatice
Prima paginăAnunţuri125 de orizonturi cromatice

125 de orizonturi cromatice

publicat în Anunţuri

Expoziția de Arte Vizuale intitulată sugestiv “125 de orizonturi cromatice” este dedicată Zilelor Colegiului Național “Costache Negruzzi” din Iași, reprezentând un moment de celebrare a 125 de ani de istorie, tradiție și multiple semnificații sub cupola spiritului negruzzist.

Evenimentul panotat pe simezele mediului on-line constă într-o selecție de 125 de lucrări semnate de către elevii de gimnaziu și liceu ai Colegiului Național “Costache Negruzzi” din Iași, aducând în atenția publicului  reprezentări plastice realizate într-o sumedenie de tehnici artistice tradiționale și contemporane - de la grafică, pictură, arte decorative, până la colaj și desene/picturi digitale realizate în diverse aplicații.

“Panopticul” virtual pe care această expoziție o propune unește deopotrivă mesajele din lumea interioară și exterioară a tânărului curios, aplecat spre cunoaștere, proiectat în limbajul artei și al mijloacelor de expresie artistică, în care se pot observa spații estetice de un rafinament și o noutate absolută, ce oglindesc o atmosferă de veselie artistică într-o manieră originală și plină de fantezie.

Cele 125 de călătorii personale, de explorări plastice și de mesaje interpretative, realizate într-o viziune originală, intensă, provocatoare, sunt adevarate ipostaze ale căutărilor, ale încercărilor juvenile care se împletesc cu dimensiunea ludică și cu descoperirea frumosului. Aceste lucrări mizează pe deschiderea inerentă oferită de dialogul artelor într-un context simptomatic generat de pandemie, o perioadă vizibil încercată sub toate aspectele vieții cotidiene.

 

Felicitări tututor elevilor participanți!

Coodonator: prof. Arte vizuale - Mihaela Știrbu

 

View More
 

27 10, 2020