Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

Invitație la dialog cu părinții la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași

Prima paginăProiecteProgramul “Părinţi pentru părinţi”Invitație la dialog cu părinții la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași
Prima paginăProiecteProgramul “Părinţi pentru părinţi”Invitație la dialog cu părinții la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași

Invitație la dialog cu părinții la Colegiul ”Costache Negruzzi” Iași

publicat în Părinți pentru Părinți

Colegiul „Costache Negruzzi” Iași organizează Programul de educaţie şi asistenţă parentală şi familială „Părinţi pentru părinţi” care se adresează părinţilor elevilor școlii, în funcţie de interesele lor, dar şi altor categorii de persoane implicate direct în creşterea şi educarea copiilor (bunici, rude, tutori etc.). Programul se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia de Părinţi a Colegiului „Costache Negruzzi” Iași, iar activităţile se vor derula începând cu anul şcolar 2013-2014.

Prin Programul „Părinţi pentru părinţi” iniţiatorii îşi propun să dezvolte abilităţile parentale ale participanţilor, de cunoaştere şi înţelegere a personalităţii copiilor, exersarea deprinderilor de relaţionare pozitivă în disciplinarea copiilor şi adolescenţilor, dezvoltarea comunicării asertive în familie, clarificarea rolurilor, a drepturilor şi a responsabilităţilor în familie, conştientizarea impactului stilului parental asupra randamentului şcolar al copilului. În acelaşi timp, Programul „Părinţi pentru părinţi” încurajează implicarea părinţilor în viaţa şcolii, prin dezvoltarea parteneriatului şcoală-familie, activităţile facilitând astfel comunicarea autentică şi schimbul de experienţă.

Prima etapă din derularea programului presupune analiza nevoilor de formare şi asistenţă a părinţilor, aceştia fiind invitați să completeze un chestionar care poate fi accesat de pe site-ul şcolii www.colegiulnegruzzi.ro la secţiunea PĂRINŢI PENTRU PĂRINŢI. Program de educaţie şi asistenţă parentală şi familială. Tematica abordată în cadrul activităţilor va reflecta interesele şi opţiunile exprimate de părinţi, cât şi problematica identificată de consilierii şcolari şi cadrele didactice din şcoală, în activitatea lor psihopedagogică şi didactică.

În vederea diseminării activităţilor proiectului, coordonatorii acestuia îşi propun realizarea unei broşuri care să reflecte preocupările, experienţele de învăţare ale părinţilor din Colegiul "Costache Negruzzi" Iaşi prin participarea la programul de educare şi asistenţă parentală şi familială "Părinţi pentru părinţi".

Informații suplimentare se pot obține la secretariatul Colegiului ”Costache Negruzzi” Iași (0232210510). Persoane de contact: profesori consilieri școlari, Ana Camelia Tamaș și Irina Dumitru.

 

Colegiul „Costache Negruzzi” susţine familia în efortul ei educativ şi oferă părinţilor o oportunitate de informare şi dialog pe teme legate de creşterea şi dezvoltarea copiilor.

Programul de educaţie şi asistenţă parentală şi familială "Părinţi pentru părinţi" se adresează în principal părinţilor elevilor Colegiului "Costache Negruzzi", în funcţie de nevoile şi interesele lor, dar şi altor categorii de persoane implicate în mod direct în creşterea şi educarea copiilor (bunici, rude, tutori etc).

Prin Programul "Părinţi pentru părinţi" ne propunem:

  • să dezvoltăm abilităţile părinţilor de cunoaştere şi înţelegere a personalităţii copiilor, a caracteristicilor specifice fiecărei vârste
  • să exersăm deprinderi de relaţionare pozitivă în disciplinarea copiilor şi a adolescenţilor
  • să aplicăm comunicarea asertivă în familie, ca mijloc de facilitare a dezvoltării personale a copilului
  • să clarificăm rolurile, drepturile şi responsabilităţile în familie, în vederea facilitării schimburilor informaţionale şi emoţionale autentice, modelatoare
  • să conştientizăm impactului stilului parental asupra randamentului şcolar al copilului
  • să promovăm un stil de coping funcţional pentru a face faţă stresorilor cotidieni
  • să creştem gradul de implicare a părinţilor în educarea copiilor şi în dezvoltarea parteneriatului cu şcoala.

Vă invităm să participaţi la întâlnirile lunare ale Programului "Părinţi pentru părinţi", pentru a descoperi împreună moduri creative de a ne înţelege mai bine copiii, de a le oferi o bază solidă pe care să crească încrezători, armonioşi şi puternici.

Pentru a răspunde cât mai specific aşteptărilor şi nevoilor dumneavoastră, vă rugăm să descărcaţi şi să completaţi chestionarul de mai jos şi să-l trimiteţi completat la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Vă mulţumim!

Descărcare chestionar pentru părinţi

Prima întâlnire se va desfăşura în luna ianuarie, la o dată care va fi anunţată ulterior.

31 12, 2013