Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

Prevenirea comportamentelor de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos

Prima paginăProiecteProgramul “Părinţi pentru părinţi”Prevenirea comportamentelor de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos
Prima paginăProiecteProgramul “Părinţi pentru părinţi”Prevenirea comportamentelor de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos

Prevenirea comportamentelor de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos

publicat în Părinți pentru Părinți

Miercuri, 26.03.2014, de la ora 17.00, a avut loc o nouă întâlnire a Părinţilor pentru părinţi, iniţiativă coordonată şi implementată de prof. dr. Elvira Rotundu, Director al Colegiului "Costache Negruzzi" Iaşi, prof. consilier şcolar Ana-Camelia Tamaş, prof. dr. consilier şcolar Irina Dumitru cu sprijinul prof. diriginţi ai elevilor din ciclul liceal.

Activitatea a avut ca temă Prevenirea comportamentelor de risc şi promovarea unui stil de viaţă sănătos şi s-a adresat în principal părinţilor de adolescenţi.

Inspiraţi, entuziaşti şi angajaţi în misiunea de părinte, am descoperit împreună că ne confruntăm cu provocări similare în ceea ce priveşte tentaţiile care-i pot seduce pe adolescenţi, cu interogaţii şi reflecţii pe teme comune în ceea ce priveşte vârsta schimbărilor, încercărilor şi căutărilor, cu decizii uneori dificil de luat în ceea ce priveşte menţinerea limitelor şi a supravegherii parentale, mai ales la această vârstă, cu alegeri care implică în mod profund, conştient şi direct responsabilitatea parentală, atenţia, tactul, înţelegerea.

Într-un cadru informal, deschis, colaborativ, părinţii prezenţi au avut oportunitatea de a discuta despre schimbările fizice şi psihologice prin care trec adolescenţii, despre tentaţiile şi riscurile care apar în contextul vieţii moderne şi, nu în ultimul rând, despre cum pot preveni şi gestiona situaţiile cu risc pentru sănătate, unde pot găsi informaţii, suport şi consiliere. Onorăm prezenţa părinţilor şi toate experienţele parentale împărtăşite.

Mulţumim şi pe această cale domnului Romică Ichim care a răspuns prompt invitaţiei de a participa la această activitate, atât în calitate de şef al Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi, cât şi în calitate de părinte, împărtăşind cu generozitate şi coerenţă informaţii actuale, recomandări şi sugestii utile părinţilor în vederea prevenirii comportamentelor de risc şi menţinerii unui stil de viaţă sănătos.

Vă aşteptăm cu interes şi apreciere şi la următoarele noastre activităţi!

Echipa de implementare a programului Părinţi pentru părinţi


[nggallery id=19]
26 03, 2014