Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

Comunicare şi responsabilitate în familie

Prima paginăProiecteProgramul “Părinţi pentru părinţi”Comunicare şi responsabilitate în familie
Prima paginăProiecteProgramul “Părinţi pentru părinţi”Comunicare şi responsabilitate în familie

Comunicare şi responsabilitate în familie

publicat în Părinți pentru Părinți

Programul PĂRINŢI PENTRU PĂRINŢI a continuat în luna decembrie 2015 cu activitatea intitulată Comunicare şi responsabilitate în familie. Cu această ocazie, părinţii şi copiii au reflectat la aşteptările pe care le au unii de la ceilalţi, la aspectele pozitive ale relaţiei părinte-copil, dar şi la aspectele care generează controverse, în final, identificându-se strategii de optimizare a comunicării în familie. Participanţi la această activitate au fost elevii clasei a IX-a A şi părinţii acestora, sub coordonarea doamnei profesor Silviana Ionesei, activitatea fiind facilitată de doamna profesor consilier şcolar Ana-Camelia Tamaş.

Împărtăşind experienţe împreună, participanţii au conştientizat faptul că pot construi o relaţie strânsă părinte-copil prin interacţiuni pozitive, ascultare activă, comunicare eficientă şi empatie. Când tinerii se simt bine petrecând timp împreună cu părinţii lor, ei sunt mai relaxaţi şi mai încrezători, dornici să menţină o relaţie pozitivă, să le asculte sfaturile, interpretând intenţiile părinţilor ca fiind unele de susţinere şi de protecţie, nu de control. Validaţi de încrederea şi atitudinea receptivă a părinţilor, tinerii se simt capabili să-şi asume responsabilităţi din ce în ce mai mari, pe măsura libertăţilor dorite.
Mulţumim elevilor şi părinţilor participanţi pentru implicare şi disponibilitatea de a împărtăşi experienţe, modele de comunicare şi de asumare a responsabilităţii. Totodată, vă invităm să oferiţi feedback cu privire la activităţile la care aţi participat şi sugestii pentru viitoarele activităţi la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Vă mulţumim anticipat şi aşteptăm cu interes propunerile dumneavoastră.

Sarbători Fericite şi un An Nou plin de bucurii!
LA MULTI ANI!

Echipa de implementare a Programului PĂRINŢI PENTRU PĂRINŢI

[nggallery id=33]
10 12, 2015