Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

Tableta de sănătate de la TVR Iaşi

Tableta de sănătate de la TVR Iaşi

publicat în Părinți pentru Părinți

STIMAŢI PĂRINŢI,

Începutul anului şcolar este o perioadă importantă pentru copii şi părinţi, în care se întâlnesc, deopotrivă, bucuria, entuziasmul unui nou început, regăsirea prietenilor după vacanţă, dar şi încordarea, nesiguranţa, stresul generat de nou şi schimbare (o şcoală nouă, un alt colectiv de elevi, noi cadre didactice, schimbarea nivelului de învăţământ etc.). Apar întrebări, nelinişti, gânduri şi emoţii care pot afecta comportamentul copilului, interferând cu starea sa de bine şi cu evoluţia sa şcolară.
Ce pot face părinţii pentru a facilita adaptarea copilului la ritmul şi cerinţele mediului şcolar? Care sunt indiciile stresului ? Cum pot părinţii să dezvolte abilităţile copilului de a face faţă factorilor cu potenţial stresant? Ce este inteligenţa emoţională şi ce rol are aceasta pentru protejarea copilului de efectele stresului?
Iată câteva întrebări care au primit răspuns în emisiunea Tableta de sănătate de la TVR Iaşi, moderată de Claudia Dănăilă. Specialiştii invitaţi: psiholog Irina Dumitru, prof. dr. consilier şcolar la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, Şcoala Primară „Carol I” şi psiholog Mihaela Ghircoiaş.
Puteţi urmări materialul integral, accesând adresa web:
http://media.tvriasi.ro/index.php/video/1489/tableta-de-sananate-stresul-inceputului-de-an-scolar/

Vizionare plăcută şi un an şcolar cu un nivel optim de stres!

Echipa de implementare a Programului Părinţi pentru părinţi

10 10, 2017