Now loading.
Vă rugăm aşteptaţi.

Menu

Creating Our Eco Schools – stagiu de formare Erasmus+

Prima paginăProiecteProiecte internaționaleErasmusAcreditare Erasmus+ (2022-2027)Creating Our Eco Schools – stagiu de formare Erasmus+
Prima paginăProiecteProiecte internaționaleErasmusAcreditare Erasmus+ (2022-2027)Creating Our Eco Schools – stagiu de formare Erasmus+

Creating Our Eco Schools – stagiu de formare Erasmus+

publicat în Acreditare Erasmus+ (2022-2027)

De ce este important să îi învățăm pe elevi despre reciclare? În ce fel de mediu se așteaptă copiii noștri să trăiască? Ce este și cum funcționează o școală care se implică în programul Eco Schools? Cum putem forma în rândul elevilor noștri competențe și abilități prin educația ecologică?

Sunt câteva dintre aspectele tematice analizate în cadrul cursului ”Creating Our Eco Schools”, furnizat de Anatolia Education și desfășurat în Barcelona, Spania, în perioada 24-28.10.2022, curs care a deschis noi perspective asupra educației ecologice și unei echipe interdisciplinare negruzziste, formate din doamnele profesor Adina Imbria, Daniela Iftode, Alina Bîrliga și Elena Ilie.

Într-un ambient de lucru dinamic, provocator, propice unui dialog autentic, dar mai ales într-o zonă încărcată de simboluri, de mărturii ale unei vieți culturale intense, echipa a beneficiat din plin de expertiza trainerului Furkan Odabași, această experiență de formare devenind și un prilej de a schimba idei, impresii cu alți colegi din România, Slovenia și Croația, din școli cu experiență în implementarea proiectelor europene, fără a neglija diferențele de viziune, date de apartenența la spații culturale diverse.

 Calitatea și consistența materialelor prezentate, dezbaterile generate de necesitatea formării unui comportament ecologic responsabil în rândul elevilor au constituit repere importante în abordarea și dezvoltarea temelor de protejare a mediului, în cadrul orelor de curs. Dezvoltarea unor competențe ce țin de dimensiunea ecologică a educației, dar mai ales creșterea gradului de conștientizare a necesității protejării mediului se pot obține și într-un mod ludic și stimulativ, prin utilizarea unui instrument digital interactiv - aplicația Actionbound – ce provoacă originalitatea și creativitatea elevilor.

De asemenea, cursul a oferit și oportunitatea unei cercetări regionale profesionale în domeniul reciclării deșeurilor, prilej de a transforma legăturile create, în viitoare colaborări europene.

Această experiență de formare marchează începutul celor cinci ani, în care Colegiul Național „ Costache Negruzzi” va derula activități de învățare și formare, cu dimensiune europeană, în urma obținerii acreditării Erasmus+.

 

 

01 11, 2022