Umanioarele aduc cunună de lauri Colegiului Național „Costache Negruzzi” Iaşi

La începutul acestei luni, patru elevi ai Colegiului Național ”C.Negruzzi” au reprezentant  județul Iași la două competiții internaționale de unde s-au întors laureați. Astfel, la Olimpiada Internațională de Lectură, care a avut loc în perioada 5-8 septembrie la București, eleva Ioana Adelina Filip din clasa a XI-a,  coordonată de prof. Adriana Bozdoro, a obținut premiul I, iar Maria-Corina Dimitriu din clasa a VIII-a, îndrumată de prof. Mihai-Cezar Zaharia, a obținut premiu special. Aceste rezultate sunt dovada experienței de lector avizat, a sensibilității și a competențelor de comunicare, subiectele prezentând lectura ca abilitate de viață, prin intermediul aplicațiilor pe baza textului literar, nonliterar și a celui multimodal.

La Olimpiada Internațională a  Elenismului, desfășurată în capitală, în perioada 7-11 septembrie, alte două eleve ale colegiului, Ana Cătălina Chiroșcă, din clasa a XI-a și Maria Elena Niță, din clasa a XII-a, pregătite de către Evanthia Papaefthymiou au obținut premiul al II-lea. Olimpiada s-a desfășurat sub egida Uniunii Elene, a Parlamentului României și a Parlamentului Republicii Elene.

Toate aceste rezultate meritorii confirmă strădania, dăruirea, creativitatea și pasiunea, elemente definitorii ale matricei identitare a comunității negruzziste.

  • Copyright

    Copyright © 2018 Colegiul Național "Costache Negruzzi" Iași. Toate drepturile rezervate.