Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului la Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași

Data de 9 octombrie este declarată Ziua de Comemorare a Victimelor Holocaustului în România. In această zi a anului 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria, aflată sub administrație românească.

La Colegiul Național ”Costache Negruzzi” s-a marcat în cadrul Clubului de Film al școlii acest eveniment tragic din istoria natională prin vizionarea filmului Trenul vieții  în regia lui Radu Mihăileanu, pe muzica semnată de Goran Bregović. În ciuda comicului de limbaj sau a comicului unor situații, pelicula tratează un subiect cât se poate de serios despre nebunia istoriei și ororile Holocaustului.

Vorbind despre maniera alegorică și unele accente comice ale filmului, regizorul Radu Mihăileanu declara: Umorul este o parte a personalității mele. Râsul e o formă de fericire a omului (...) prin umor putem fi inteligenţi. Umorul poate fi o unealtă de revoltă împotriva prostiei, a barbariei. (...) Acest tren, reprezintă pentru mine, întreaga umanitate. (sursa:https://www.imdb.com/name/nm0586123/bio?ref_=nm_ql_1)

  • Copyright

    Copyright © 2019 Colegiul Național "Costache Negruzzi" Iași. Toate drepturile rezervate.