Festivalul Internațional de Poezie de la Iași

In zilele de 22 și 24 mai 2018 au avut loc în Colegiul National „Costache Negruzzi” conferințe cu renumiți poeți și publiciști din țară și străinătate prezenți la cea de-a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie de la Iași, în atmosfera dinamică din amfiteatru, plină de elanul specific vârstei elevilor de liceu.

Derularea conferinței internaționale ”POEZIA LA IAȘI” în spațiul liceenilor a avut ca scop implicarea elevilor în activități culturale complexe, spre a conștientiza valori naționale și internaționale din lumea poeziei și spre a fi încurajați să-și exerseze talentul literar .

În fiecare zi de conferință au fost prezenți numeroși poeți și deopotrivă remarcabili oameni de cultură ,printre care Adam Puslojic, Dinu Flămând, Christian Schenk, Leo Butnaru, Arcadie Suceveanu,Varujan Vosganian, Florentin Palaghia, Evgheni Stepanov,Philippe Delaveau, Hughes Labrusse, Qi Ren,Liliya Gazizova, Nicolae Prelipceanu și mulți alții, alături de Cassian Maria Spiridon și Nicolae Panaite care au îndeplinit și un rol de moderatori de eveniment. Alături de invitati, s-au implicat profesorii coordonatori din liceu, Luminița Hîrcă, Adriana Bozdoro, Mariana Chirilă și Bianca Burciu .

Pentru elevii și profesorii prezenți la sesiunea de conferințe „Poezia la Iași” a reprezentat un moment deosebit de a lua contact cu lumea poeziei, într-o atmosferă plină de sensibilitate și efervescență prin varietatea formelor de expresie, ilustrate în momente artistice deosebite grație poeților deosebit de valoroși invitați la această ediție a festivalului.

Prof. dr. Luminița Hîrcă.

 
  • Copyright

    Copyright © 2019 Colegiul Național "Costache Negruzzi" Iași. Toate drepturile rezervate.