Bucuria de a dărui – activitate de caritate

Două colective de elevi ai Colegiului, despărţite de vârstă (clasele a V-a E şi a XII-a E), dar înfrăţite în spirit negruzzist, au plecat peste munţi şi văi (aşa au părut cei şase kilometri de drum neasfaltat de la Ciorteşti la Rotăria) pentru a aduce un licăr din lumina Crăciunului în sufletul unor prichindei care îşi trăiesc cea mai frumoasă vârstă departe de confortul vieţii citadine. Copiii din Rotăria – un sat în care roţile autovehiculelor sunt supuse la dificile  teste de anduranţă –  au prezentat  Moşului (interpretat suprarealist de un elev de-a douăsprezecea care şi-a adus în acest scop  o barbă naturală castanie şi o sanie falsă,  înmatriculată la RAR), un program artistic minunat, mai sincer şi mai emoţionant decât spectacolele  de gală performate de corurile profesioniste.

Această bucurie tinerească  şi reconfortantă  a dăruirii şi primirii de cadouri  a fost discret  supravegheată de doi profesori ai şcolii: domnul Lucian Neagu şi domnul Daniel Stanciu care, însufleţiţi de euforia  juvenilă,  au refuzat să-­şi recunoască vârsta şi să­-şi asume un rol care li s-ar fi potrivit ca o mănuşă într-o zi geroasă de decembrie: rolul de Moş Crăciun. Activitatea de caritate nu şi-a atins scopul, ci l-a depăşit,  pentru că “filantropii” negruzzişti  au primit înzecit de la micuţii rotăreşteni: zâmbete şi urări mai calde şi mai îmbietoare decât cozonacul bunicii. Cinci elevi, dintre cei mai sârguincioşi,  au primit din partea  Moşului câte un computer, atfel încât căsuţele lor de năpârstocicurioşi s-au îmbogăţit cu o fereastră magică, deschisă nu doar către sat, ci către întreaga lume.

Acest miracol de Crăciun a fost posibil graţie serviabilităţii şi priceperii domnilor Sîrghi Florin Constantin și Negruți Viorel Cătălin care au readus la viaţă câteva calculatoare pentru care shut down-ul părea definitiv şi irevocabil.

O contribuţie consistentă la realizarea acestei activităţi care prefaţează marea sărbătoare creştină a Crăciunului a avut şi clasa a XI-a E, îndrumată de domnul profesor Mircea Nedea care, prin felul domiei sale de a fi, îşi învaţă elevii că inima nu e doar o pompă tetracamerală, ci o fântână nesecată de fapte bune.

Nu în ultimul rând, salutăm diligenţa fotografică a elevului Ichim Dragoş din clasa a XII-E care a imortalizat câteva momente (foto) sensibile petrecute undeva, cândva, pe o potecă luminoasă din meleagul de basm al copilăriei.

  • Copyright

    Copyright © 2018 Colegiul Național "Costache Negruzzi" Iași. Toate drepturile rezervate.